Als cultureel antropoloog met 10 jaar ervaring in marketing en reclame, weet ik: goede content maken betekent kiezen. Want communicatie moet kort, korter, kortst. Stap één is daarom een glasheldere hoofdboodschap. Klinkt logisch, maar blijkt vaak moeilijker dan gedacht. En zo eindig je met eindeloze feedbackrondes, ineffectieve marketing die all over the place is, of een compromisproduct wat eigenlijk niks zegt. En dat willen we niet.

In mijn werk als storytelling en branding consultant breng ik verhalen terug naar de kern. Daarna gaat het maakproces van een leien dakje. Ik werk voor reclame- en marketingbureaus, (interne) communicatie afdelingen en ieder ander die een boodschap wilt overbrengen die gehoord wordt. Of dat nou extern, of intern is. Voor website of social, pitch of presentatie.

In een interactieve workshop van 4 uur gebruiken we storytelling technieken om de hoofdboodschap op een heldere manier te verwoorden in een steengoede basisstructuur. Hierop kun je al je communicatie bouwen. Of het nou gaat om een website tekstpropositie, strategie, debrief of brand identity.

Vertrekpunt van de workshop is co-creatie. Want jij bent de expert op de inhoud. Ik coach je in het neerzetten van je verhaal op zo’n manier dat het ook daadwerkelijk gehoord wordt door jouw doelgroep. En het leuke is, na de workshop kun je de technieken zelf toepassen op nieuwe content.

Hoofdboodschap al helder, maar een goed concept in woord of beeld nodig? Ik maak ook (online) content.

josjahkunkeler@gmail.com
+31 6 437 58 158